Κ.Ο.Σ.

Καλλιεργητικός Όμιλος Σταματάκου

Καλλιεργητικός Όμιλος Σταματάκου

esperoeidi-lakonia-stamatak
Στη Λακωνική πεδιάδα και μέχρι την κοιλάδα και τις εκβολές του Ευρώτα εκτείνονται τα κτήματα Σταματάκου που παράγουν τα περίφημα βιολογικά προϊόντα της Λακωνίας.
Τοποθεσίες ιδανικές, που προστατεύονται από τον νεφελοσκεπή Ταΰγετο και τον υπερήφανο Πάρνωνα και ποτίζονται από τον Ευρώτα.
Οι προσεκτικά υιοθετημένες ποικιλίες των εσπεριδοειδών και καρποφόρων δένδρων που αναπτύσσονται στο ήπιο και γλυκό κλίμα της Λακωνικής γης, στη Νότια Ελλάδα, παράγουν από τα πιο εύγευστα και ποιοτικά Ελληνικά προϊόντα και προμηθεύουν τις Ελληνικές και Ευρωπαϊκές αγορές καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.
Εδώ αναπτύσσεται η ελιά, που παράγει το φημισμένο ανά τον κόσμο λάδι της Λακωνίας, καθώς και οι ποικιλίες των βρώσιμων ελιών, που αποτελούν πλέον απαραίτητο συμπλήρωμα της διατροφικής αλυσίδας των βιολογικών προϊόντων και το ορεκτικό των υψηλών προδιαγραφών εστιατορίων.
Από το 1976 μέχρι σήμερα, ο Ιωάννης Σταματάκος ανέπτυξε τις καλλιέργειές του με τα πιο σύγχρονα για την εποχή μέσα, λαμβάνοντας υπόψη του τις επιστημονικές μεθόδους των βιολογικών καλλιεργειών και τις παραμέτρους εκείνες που καθορίζουν την υγιεινή και ασφάλεια των προϊόντων που διατίθενται στις σύγχρονες Ευρωπαϊκές αγορές.
Τα υγιή και εύφορα δένδρα, αναπτύσσονται στα φυτώρια Σταματάκου, υπό ιδανικές συνθήκες και επιστημονική παρακολούθηση από γεωπόνους και έμπειρους καλλιεργητές, κάτω από το άγρυπνο μάτι του Ιωάννη Σταματάκου που παρακολουθεί την διελκυστίνδα των διαδικασιών της καλλιέργειας προσωπικά.
esperoeidi-lakonia-stamatak
esperoeidi-lakonia-stamatak
Ο καλλιεργητικός όμιλος Σταματάκου διαθέτει όλα τα σύγχρονα μέσα, μηχανήματα, οχήματα, καθώς και το απαιτούμενο εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που απαιτείται για τη σωστή και ελεγχόμενη παραγωγή, χωρίς φυτοφάρμακα και χημικές ουσίες που δηλητηριάζουν το υπέδαφος και καταστρέφουν σιγά-σιγά και μεθοδικά την ζωή στον Πλανήτη.
Οι καρποί που παράγονται από τα κτήματα του ομίλου είναι πιστοποιημένοι από την BioHellas και τα φυτά των φυτωρίων διαθέτουν διαβατήριο για πώληση, πιστοποιητικό ποιότητας και γνησιότητας, για τη σωστή ανάπτυξη και καλλιέργειά τους.
Τα φυτώρια, οι καρποί και γενικά τα προϊόντα Σταματάκου διατίθενται στις εγκαταστάσεις του ομίλου, στη Σκάλα Λακωνίας και σε όλη την Ελλάδα μέσω του δικτύου που έχει αναπτυχθεί για το σκοπό αυτό.

Φυτώρια – Δένδρα – Καλλιέργεια – Παραγωγή – Διάθεση

esperoeidi-lakonia-stamatak
Τα Φυτώρια Σταματάκου συμπληρώνουν 35 χρόνια επιτυχημένης πορείας στο χώρο των καλλιεργειών. Τα φυτώρια δημιουργήθηκαν το 1976 στη Σκάλα Λακωνίας από τον Ιωάννη Σταματάκο, ο οποίος αξιοποίησε την πολυετή πείρα της οικογένειας στην καλλιέργεια των εσπεριδοειδών και της ελιάς στην περιοχή της Σκάλας και του Έλους Λακωνίας.
Τα αγροκτήματα είναι ποτιστικά και το σύστημα άρδευσης που έχει επιλεγεί είναι το στάγδην.
Φυτοπροστατευτικές ουσίες χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και μόνο εκείνες που είναι εγκεκριμένες για τη βιολογική γεωργία.
Η λίπανση των δένδρων γίνεται με κοπριές και ειδικά λιπάσματα φυσικής προέλευσης.
Η παραγωγή των εσπεριδοειδών κατανέμεται καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου. Οι επιτραπέζιες ελιές συγκομίζονται τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, ενώ οι ελαιοποιήσιμες ποικιλίες ελιών (κορωνέικη και αθηνολιά) συγκομίζονται από το Δεκέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο.
Το ελαιόλαδο των αγροκτημάτων Σταματάκου παράγεται σε πιστοποιημένα από τη BioHellas ελαιοτριβεία με τις ηπιότερες μεθόδους σύνθλιψης και αποθηκεύεται σε ιδιόκτητες ανοξείδωτες δεξαμενές μέχρι να τυποποιηθεί και πωληθεί.
Στα φυτώρια παράγονται: εσπεριδοειδή, ελιές, πυρηνόκαρπα, μηλοειδή, ακρόδρυα, αμπέλια, συκιές, ροδιές, τροπικά φρούτα, διάφορα άλλα οπωροφόρα, φοινικοειδή, τριανταφυλλιές και μεγάλη ποικιλία καλλωπιστικών φυτών.
esperoeidi-lakonia-stamatak
esperoeidi-lakonia-stamatak
Η γέννηση, η επιβίωση και η ανάπτυξη ενός ζωντανού οργανισμού είναι διαδικασία ευαίσθητη και πολύπλοκη, εξαρτώμενη πάντα από την ποιότητα της παρεχόμενης φροντίδας, τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό και φυσικά το περιβάλλον με τις κλιματολογικές συνθήκες στις οποίες καλείται να προσαρμοστεί, στην προκειμένη περίπτωση, το φυτό μας.
Ο Καλλιεργητικός Όμιλος Σταματάκου είναι σε θέση να εγγυηθεί την επιτυχία των φυτειών που φυτεύει και οργανώνει, ακόμη και των μεμονωμένων φυτών που διαθέτει στην αγορά, διότι η καλλιέργειά και ανάπτυξή τους γίνεται κάτω από ιδανικές συνθήκες με τα πιο σύγχρονα μέσα και την επισταμένη παρακολούθηση ειδικών καλλιεργητών.
Τα υγιή φυτά που παράγονται εγκλιματίζονται εύκολα, ριζώνουν και αναπτύσσονται γρήγορα και στα πιο δύσκολα εδάφη, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.
esperoeidi-lakonia-stamatak
Αυτό είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα του Καλλιεργητικού Ομίλου Σταματάκου. Άριστο προϊόν, Αξιοπιστία, Άμεσες και Ευέλικτες λύσεις για όλες τις περιπτώσεις, προσωπική επαφή με τα στελέχη του Ομίλου, συμβουλευτική στήριξη και ειλικρίνεια σε όλες τις φάσεις των συναλλαγών.

Αγροκτήματα Σταματάκος Λακωνία

esperoeidi-lakonia-stamatak
Τα αγροκτήματα Σταματάκος βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της Σκάλας Λακωνίας στην εύφορη λακωνική πεδιάδα. Ο Καλλιεργητικός Όμιλος Σταματάκου για τρίτη γενιά συνεχίζει την παράδοση και διατηρώντας μερικές από τις παραδοσιακές μεθόδους, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες πρακτικές της βιολογικής γεωργίας, παράγει βιολογικά πορτοκάλια, μανταρίνια, λεμόνια, νεράντζια, περγαμότα, γκρέϊπ-φρουτ, εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και ελιές. Τα προϊόντα είναι πιστοποιημένα από τον οργανισμό ελέγχου και πιστοποίησης BioHellas από το 2003. Βασικός στόχος της επιχείρησης είναι η παραγωγή και η διάθεση ποιοτικών και απαλλαγμένων από βλαβερές ουσίες προϊόντων σύμφωνα πάντα με τις προδιαγραφές της βιολογικής γεωργίας.
Στα αγροκτήματα του ομίλου γίνεται καλλιέργεια εσπεριδοειδών και ελιάς. Οι ποικιλίες που καλλιεργούνται είναι οι πορτοκαλιές βαλέντσια, ναβαλίνα και λεϊτ, οι μανταρινιές κλημεντίνες, νόβα και ορτανίκ, λεμονιές, νεραντζιές, περγαμότα, γκρέϊπ-φρουτ, ελιές κορωνέϊκες και αθηνολιές για παραγωγή ελαιολάδου, καθώς και καλαμών για επιτραπέζια χρήση. Τα δένδρα είναι διαφόρων ηλικιών αφού κάθε χρόνο γίνονται και νέες φυτεύσεις.
esperoeidi-lakonia-stamatak
esperoeidi-lakonia-stamatak
Τα αγροκτήματα είναι ποτιστικά και το σύστημα άρδευσης που έχει επιλεχθεί είναι το στάγδην. Φυτοπροστατευτικές ουσίες χρησιμοποιούνται μόνο σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης και μόνο εκείνες που είναι εγκεκριμένες για τη βιολογική γεωργία. Η λίπανση των δένδρων γίνεται με κοπριές και ειδικά λιπάσματα φυσικής προέλευσης.
Η παραγωγή των εσπεριδοειδών κατανέμεται σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι επιτραπέζιες ελιές συγκομίζονται τον Οκτώβριο-Νοέμβριο, ενώ οι ελαιοποιήσιμες ποικιλίες ελιών (κορωνέικη και αθηνολιά) συγκομίζονται από το Δεκέμβριο μέχρι το Φεβρουάριο. Το ελαιόλαδο των αγροκτημάτων Σταματάκου παράγεται σε πιστοποιημένα από τη BioHellas ελαιοτριβεία με τις ηπιότερες μεθόδους σύνθλιψης και αποθηκεύεται σε ιδιόκτητες ανοξείδωτες δεξαμενές μέχρι να τυποποιηθεί και πωληθεί.

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Σκάλα Λακωνίας Κινητό: (0030) 6949 097551

Γραφείο: 27350 22746

Fax: 27350 23745

E-mail: fytoriastamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Έλος Λακωνίας Κινητό: (0030) 6944 844111

Γραφείο: 27350 55333

Fax: 27350 55345

E-mail: istamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

© Copyright 2018 ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ. Design & Development by DOTPLUS.