ΚΑΡΥΔΙΕΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΚΑΡΥΔΙΑΣ

 

Η επιχείρησή μας, βλέποντας το ενδιαφέρον που υπάρχει απο τους παραγωγούς στην καλλιέργεια καρυδίας, έχει μπει δυναμικα στην παραγωγή φυτών.

Κατανοώντας το πρόβλημα που υπάρχει στην ανθοφορία της καρυδιάς σε παγόπληκτες περιοχές, προτείνουμε ποικιλίες όψιμης ανθίσεως. Οι ποικιλίες αυτές ανθίζουν τέλος Απριλίου με τέλος Μαϊου, ανάλογα με την ποικιλία.

Αυτή η ιδιομορφία στην ανθοφορία, δίνει την δυνατότητα αποφυγής της κρύας περιόδου, προς το τέλος της άνοιξης.

Τα φυτά αυτά ευδοκιμουν τόσο σε πεδινά, όσο και σε ορεινά κλίματα και πολλά είδη εδαφών.

Με μια σωστή καλλιέργεια και λίπανση μπορούν να δώσουν παραγωγή από τον πέμπτο χρόνο.

Οι αποστάσεις φύτευσης διαφέρουν από ποικιλία σε ποικιλία. Ο Παραγωγός μπορεί να κάνει κανονική φύτευση(8m * 8m), πυκνή(6m * 8m) και υπέρπυκνη (4m * 8m).

Στις εξειδικευμένες εγκαταστάσεις μας, παράγουμε φυτά διάφορων ποικιλιών.

Υπάρχουν διαθέσιμες οι παρακάτω ποικιλίες :

Αφράτη

Ποικλία ελληνικής προελεύσεως, η οποία κάνει καρύδι μεσσαίου προς μεγάλου μεγέθους, με λευκή σάρκα, το οποίο καθαρίζεται εύκολα. Ανθίζει την κανονική περίοδο. Ενδείκνυται για μη παγόπλυκτες περιοχές. Φυτεύεται σε κανονικές αποστάσεις 15 φυτά / στρέμμα (8m * 8m). Είναι ιδιαίτερα παραγωγικό.

Chandler (Καλιφόρνιας)

Ποικιλία Αμερικανικής προελεύσεως. Παράγει μεγάλο καρπό, οβάλ σχήματος με μακαλή υφή. Έχει ιδιαίτερα μεγάλη ποσότητα σάρκας με μαλακό φλοιό. Ενδείκνυται για παγόπλυκτες περιοχές, καθώς ανθίζει από τέλος απριλίου και μετά. Επιδέχεται εως και υπέρπυκνη φύτευση 31 φυτά / στρέμμα (4m * 8m).

Franquette

Ποικιλία Γαλλικής προελεύσεως, η οποία έχει υψηλή παραγωγικότητα. Παράγει καρπό καλής ποιότητας δίχως να έχει ανάγκη από έντονο κλάδεμα. Ο καρπός αυτής της ποικιλίας έιναι μεσαίου μεγέθους με φλοιό μέτριας σκληρότητας. Ενδείκνυται για παγόπλυκτες περιοχές. Φυτεύεται σε κανονικες διαστάσεις.

Lara

Μια ακόμα ποικιλία Γαλλικής προελεύσεως. Ανθίζει μέσα Μαϊου και η συγκομιδή του καρπού είναι όψιμη. Τα φρούτα είναι μεγάλου μεγέθους, με καλό χρωματισμό και ιδιαίτερα μαλακό φλοιό. Ενδείκνυται για παγόπλυκτες περιοχές, καθώς ανθίζει από τέλος απριλίου και μετά. Επιδέχεται εως και υπέρπυκνη φύτευση 31 φυτά / στρέμμα (4m * 8m).

Fernor

Η ποικιλία αυτή παράγει καρπό μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους. Ανθίζει τέλος Μαϊου, λεπτομέρια, η οποία δίνει πολλές πιθανότητες να μην πεηρεαστεί η ανθοφορία από τον όψιμο παγετό. Παράγει πολύ καλής ποιότητας καρύδι, με ιδιαίτερη γεύση. Μπαίνει σχετικά γρήγορα στην παραγωγή και είναι ιδαίτερα παραγωγική. Ενδείκνυται για παγόπλυκτες περιοχές, καθώς ανθίζει από τέλος απριλίου και μετά. Επιδέχεται εως και υπέρπυκνη φύτευση 31 φυτά / στρέμμα (4m * 8m).

ΑΦΡΑΤΗ

+

FRANQUETTE

+

FERNOR

+

CHANDLER

+

LARA

+

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Σκάλα Λακωνίας Κινητό: (0030) 6949 097551

Γραφείο: 27350 22746

Fax: 27350 23745

E-mail: fytoriastamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Έλος Λακωνίας Κινητό: (0030) 6944 844111

Γραφείο: 27350 55333

Fax: 27350 55345

E-mail: istamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

© Copyright 2018 ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ. Design & Development by DOTPLUS.