ΛΕΜΟΝΙΕΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΛΕΜΟΝΙΑΣ

 

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ
Καρποί μεγάλου μεγέθους με σάρκα πλούσια σε χυμό και ξινή. Πολύφορη με λίγα σπέρματα. Ιδανική για οικιακή χρήση λόγω μεγάλης παραγωγής και περιεκτικότητας σε χυμό. Συγκομιδή έως 7 φορές το χρόνο.

 

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ (Καλοκαιρινή ποικιλία)
Καρποί μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους. Ο καρπός έχει μια ασυμμετρία στην απόληξή του. Άσπερμη ποικιλία. Πολύ παραγωγική. Τρίφορη ποικιλία (Καλοκαιρινό λεμόνι). Μήνες παραγωγής: Νοέμβριο – Μάρτιο – Ιούλιο ( Αύγουστο ). Χρειάζεται συγκεκριμένη διαχείριση από τον παραγωγό.

 

ΙΝΤΕΡΤΟΝΑΤΟ
Μεγάλος καρπός κυλινδρικός, λείος, πλούσιος σε χυμό και ξινή γεύση, χωρίς αγκάθι, άσπερμος. Είναι μια πρώιμη ποικιλία και η συγκομιδή μπορεί να ξεκινήσει από αρχές Σεπτέμβρη, ίσως και νωρίτερα με εξειδικευμένη καλλιέργεια.

 

ΒΕΡΝΑ
Μεγάλοι καρποί με καλή περιεκτικότητα σε χυμό και πολύ λίγα σπέρματα. Παρουσιάζει δύο περιόδους ανθοφορίας. Η δεύτερη ανθοφορία επιτρέπει την εξασφάλιση σοδειάς νωρίς το καλοκαίρι. Η μεγαλύτερη παραγωγή της γίνεται τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο. Δεύτερη παραγωγή τον Σεπτέμβριο. Ισπανική ποικιλία. Είναι επιδεκτική σε τεχνητή ανθοφορία.

 

ΜΑΓΛΗΝΟ
Μέγεθος καρπού μέτριο προς μεγάλο. Σάρκα πλούσια σε χυμό, αρωματική και ξινή. Ποικιλία ολιγόσπερμη με παραγωγή νωρίς το Σεπτέμβριο και το μεγάλο μέρος της παραγωγής έρχεται τέλος Φεβρουαρίου.

 

ΦΕΜΙΝΕΛΟ
Καρπός μεγάλου μεγέθους. Τρίφορη ποικιλία με περίοδο συγκομιδής Νοέμβριο – Μάρτιο – Ιούλιο. Είναι επιδεκτική σε τεχνητή ανθοφορία.

 

ΕΥΡΗΚΑ
Παραγωγική ποικιλία, με μεγάλους καρπούς, μεγάλη περιεκτικότητα σε χυμό και λίγα σπέρματα. Έχει ιδιαίτερα λείο φλοιό. Συγκομιδή από Οκτώβριο ως Φεβρουάριο και κάποια καλοκαιρινή παραγωγή. Ανεκτική σε τεχνητή ανθοφορία

 

ΒΑΚΑΛΟΥ
Καρπός μεγάλου μεγέθους με λίγα κουκούτσια. Ποικιλία μονόφορη με συγκομιδή στο τέλος της άνοιξης.

 

ΝΟΥΒΕΛ ΆΘΩΣ
Χειμωνιάτικη ποικιλία. Πιο ανθεκτική σε παγόπληκτες περιοχές.

 

ΛΙΣΜΠΟΝ
Παραγωγική ποικιλία, με μεγάλους καρπούς, μεγάλη περιεκτικότητα σε χυμό και 7-10 σπέρματα. Ζωηρή, ανθεκτική στο κρύο. Μεσοόψιμη ποικιλία με συγκομιδή Οκτώβριο – Φεβρουάριο.

 

MEXICAN LIME
Mexican Lime ή Μεξικάνικη Λεμεττία : Οι καρποί είναι μικρού μεγέθους, έχουν πρασινοκίτρινη, τρυφερή, χυμώδη σάρκα και διακριτικό άρωμα. Πολύ διαδεδομένη ποικιλία για την παρασκευή ποτών. Πολύ παραγωγικό φυτό. Το Mexican Lime δίνει την παραγωγή από τα μέσα Ιουλίου έως και τον Δεκέμβριο.

ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ

+

ΖΑΜΠΕΤΑΚΗ

+

ΙΝΤΕΡΝΤΟΝΑΤΟ

+

ΒΕΡΝΑ

+

ΜΑΓΛΗΝΟ

+

ΕΥΡΗΚΑ

+

ΛΙΣΜΠΟΝ

+

ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΪΜ

+

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Σκάλα Λακωνίας Κινητό: (0030) 6949 097551

Γραφείο: 27350 22746

Fax: 27350 23745

E-mail: fytoriastamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Έλος Λακωνίας Κινητό: (0030) 6944 844111

Γραφείο: 27350 55333

Fax: 27350 55345

E-mail: istamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

© Copyright 2018 ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ. Design & Development by DOTPLUS.