ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ
ΜΑΝΤΑΡΙΝΙΑΣ
ΣΑΤΣΟΥΜΕΣ
Τα πρωϊμότερα μανταρίνια, ωρίμαση τέλη Σεπτεμβρίου, πολύ ανθεκτικά στο ψύχος. Υπάρχουν διάφορες ομάδες και τύποι, μεταξύ των οποίων η ΜΙΓΙΑΚΑΟΥΑ και η OKITSU.
ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗ
Η ποικιλία ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗΣ που έχουμε έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Είναι ΜΕΓΑΛΟΚΑΡΠΗ, ΑΣΠΕΡΜΗ και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ. Επίσης παρουσιάζει μια πρωιμότητα 5-10 ημερών από τη κανονική Κλημεντίνη. H ωρίμανση από τα μέσα έως τα τέλη Οκτώβρη.
Υπάρχουν διαθέσιμες οι εξής ποικιλίες ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗΣ: ΚΟΡΣΙΚΑ, ΟΡΟΝΟΥΛΑ, ΑΡΡΟΥΦΑΤΙΝΑ,FINA, ΠΟΡΟΥ, SRA-63, SRA-70, SRA-74, SRA-86, HERNADINA.
Έπειτα σε τύπο ΚΛΗΜΕΝΤΙΝΗΣ υπάρχουν οι εξής διαθέσιμες ποικιλίες: CAFFIN, SPINOZO, AFURER, MANDA LATE.
ΝΟΒΑ
Καρπός με έντονο κοκκινωπό χρώμα και πλούσιο σε περιεκτικότητα χυμού και άσπερμος. Όψιμη ποικιλία και με μεγάλη αντοχή στους ψυκτικούς θαλάμους. Εμπορεύσιμη ποικιλία. Συγκομιδή αρχές Δεκεμβρίου.
ΟΡΤΑΝΙΚ
Δένδρο εύρωστο, μεγάλο και παραγωγικό. Καρπός μεγάλος, πλακέ, έντονου πορτοκαλί χρώματος με υψηλή περιεκτικότητα χυμού και καλά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η συγκομιδή ξεκινάει αρχές Φλεβάρη, μετά το ΝΟΒΑ.
ΜΑΝΤΟΡΑ
Ποικιλία με όμοια χαρακτηριστικά με την ΟΡΤΑΝΙΚ. Ο καρπός παρουσιάζει πιο μαγληνό φλοιό.
ΜΙΝΕΟΛΑ
Μεσαίο – μεγάλο καρπό με σπέρματα. Έντονο κόκκινο χρώμα. Χαρακτηριστική ξινή γεύση. Περίοδος συγκομιδής Δεκέμβριος – Ιανουάριος.
ΧΙΩΤΙΚΟ
Είναι το κοινό μανταρίνι, Πολλή αρωματική ποικιλία, έχει σπέρματα. Μήνας ωρίμανσης Ιανουάριος.
ΦΟΡΤΟΥΝΑ
Καρπός πλακέ μεγάλος, με υψηλή περιεκτικότητα χυμού, ξινή γεύση, χωρίς σπέρματα. Όψιμη ποικιλία που η συγκομιδή της ξεκινάει αρχές Μαρτίου.
ΠΕΪΤΖ
Όψιμη ποικιλία με μικρό προς μεσαίο μέγεθος καρπών και με ευκολία ξεφλουδίσματος. Γλυκό στη γεύση και πλούσιο σε χυμό. Άσπερμος καρπός. Μήνας ωρίμανσης Απρίλιος.
ΕΝΚΟΡ (ΜΑΓΙΑΤΙΚΟ)
Καρπός μεσαίου μεγέθους με χαρακτηριστικό έντονο πλακέ σχήμα. Ποικιλία πολύ όψιμη, με χυμώδη και γευστική σάρκα με στίγματα εξωτερικά και πολλά σπέρματα. Η συγκομιδή γίνεται Μάρτιο – Μάιο.