ΒΡΩΣΙΜΕΣ

ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

ΒΡΩΣΙΜΗΣ ΕΛΙΑΣ

 

ΚΑΛΑΜΩΝ (Νυχάτη)
Φέρει και τις συνωνυμίες Αετονύχι, Καλαματιανή, Κορακολιά, Τσιγκέλι, και Χονδρολιά. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή μαύρων κονσερβών και μάλιστα του τύπου «χαρακτές ξυδάτες» εκλεκτής ποιότητας. Ευδοκιμεί σε περιοχές μεγάλων βροχοπτώσεων και υψηλής ατμοσφαιρικής υγρασίας.

ΚΟΝΣΕΡΒΟΛΙΑ-ΑΜΦΙΣΣΗΣ
Φέρει και τις συνωνυμίες Αγρινίου, Άρτας, Βόλου, Βοϊδολιά, Μηλολιά, Ξηροχωρίου, Πατρινή, Στρογγυλολιά και Χονδρολιά. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών εκλεκτής ποιότητας. Είναι η πιο διαδεδομένη βρώσιμη ποικιλία. Θεωρείται ποικιλία παραγωγική και ανεκτική στο ψύχος.

ΚΑΡΥΔΟΛΙΑ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Φέρει και τις συνωνυμίες Καρυδοραχάτη, Κολυμπάδα, Απολυτή και Κωνική. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και μαύρων κονσερβών καλής ποιότητας. Θεωρείται ποικιλία παραγωγική και ανεκτική στο ψύχος.

ΙΣΠΑΝΙΚΗ-ΑΜΥΓΔΑΛΟΛΙΑ
Φέρει και τις συνωνυμίες Αμυγδαλοραχάτη, Κουρομύτα και Στραβομύτα. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων κονσερβών.

ΓΑΪΔΟΥΡΕΛΙΑ
Φέρει και τις συνωνυμίες Αδρόκαρπος, Δαμασκηνάτη, Κορομηλολιά, Ισπανική και Παλαμάρα. Είναι μεγαλόκαρπη και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή πράσινων και ημιώριμων κονσερβών μέτριας ποιότητας.

ΑΔΡΑΜΥΤΤΙΝΗ

ΑΜΥΓΔΑΛΟΛΙΑ

 
 

ΚΑΛΑΜΩΝ

+

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

+

ΓΑΪΔΟΥΡΕΛΙΑ

+

ΑΜΦΙΣΣΗΣ

+

ΑΔΡΑΜΥΤΤΙΝΗ

+

 

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

Σκάλα Λακωνίας Κινητό: (0030) 6949 097551

Γραφείο: 27350 22746

Fax: 27350 23745

E-mail: fytoriastamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Έλος Λακωνίας Κινητό: (0030) 6944 844111

Γραφείο: 27350 55333

Fax: 27350 55345

E-mail: istamatakos@gmail.com

Ώρες λειτουργίας: 08:00 – 16:00

© Copyright 2018 ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΤΑΜΑΤΑΚΟΥ. Design & Development by DOTPLUS.